fbpx

Start je eigen
health food bar

Over Oliver Green

In 2019 openden Stefan en Merel de eerste vestiging van Oliver Green. Met de ambitie om mensen echt gezond te laten eten. “Met echt gezond eten bedoelen we onbewerkt, zonder toegevoegde suiker en geraffineerde vetten.” 

In de afgelopen jaren is Oliver Green uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam en staan wij bekend voor onze gezonde salades en maaltijden. Maar Oliver Green is zoveel meer. Het is een ontmoetingsplek voor de buurt, een plek om te werken en een plek om even snel een gezonde smoothie te halen na een workout. 

Inmiddels is derde locatie geopend en hebben we na veel experimenteren een succesformule gevonden die schaalbaar is. Om die reden zoeken wij gedreven ondernemers die samen met ons willen werken aan de groei van Oliver Green en locaties in elke grote stad van Nederland. 

Ons beproefde menu

Je kunt op ieder moment van de dag een maaltijd of snack bij ons scoren. Van ontbijt met avocado toast of een Acai bowl, naar smoothies met of zonder proteïne poeder. Tijdens de lunch verkopen we veel salades, sandwiches en wraps. In de avond zijn de warme bowls een hit. Het mooie is dat dit stuk voor stuk gerechten zijn die je iedere dag kunt eten zonder verveeld te raken. 

Wij hebben zelf veel eet-stijlen getest en dat zie je terug op het menu. Bijna alle dressings zijn vegan, alles behalve toast, wraps en broodjes en croutons zijn glutenvrij, maar we serveren ook dierlijke eiwitbronnen zoals zalm, kip en ei.

Onze gerechten zijn samengesteld met aandacht voor smaak en voedingswaarden. Zo heb je bij iedere maaltijd een goede balans tussen eiwitten, proteïne en koolhydraten. 

Oliver Green is klaar om te groeien en Nederland te veroveren

Fast Casual restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond, maar vaak ontbreekt het aan gezonde keuzes. Dit is opmerkelijk, aangezien er een grote vraag naar gezonde voeding is. Wij geloven dat dit concept in andere steden een succes kan worden. 


Word mede-eigenaar

Wil jij ook bijdragen aan een gezonde(re) samenleving? Dan komen we heel graag met jou in contact! 

We zoeken mede-eigenaren die met ons Oliver Green willen uitbreiden naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag en nieuwe locaties in Amsterdam.

Ben jij een ervaren manager of ondernemer in de horeca en op zoek naar een succesvol bewezen concept? Lees dan snel verder. Ook als je geen ervaring hebt in het ondernemerschap, maar wel een aanpakker bent met doorzettingsvermogen en enthousiasme kunnen we je verder helpen.

Bulletproof business model

Bij Oliver Green zetten we in op de combinatie van in-store ervaring, take-out en delivery. Zo kunnen we met relatief weinig ruimte en personeel een mooi resultaat realiseren. Een ander voordeel is dat de doorloopsnelheid van de producten hoog is, waardoor versheid is gegarandeerd. Ook zijn we hierdoor minder afhankelijk van weersomstandigheden.

Bij de inrichting van de locatie speelt operationele efficiëntie een grote rol. Onze locaties zijn zo ingericht dat take out, delivery en zittende gasten goed met elkaar samen gaan.  In de operatie hebben we, met feedback van ons team, de afgelopen vijf jaar ook veel aanpassingen gemaakt in de workflow, waardoor onze bereidingstijd van elk gerecht onder de 8 min ligt. 

Om een goede prijs kwaliteit van ons product te garanderen zijn hebben we onze overhead tot het minimale gereduceerd door veel automatisering, slimme tooling en geen dure adviseurs. 

Onze gerechten en menu zijn zo ontwikkelt dat we met minimale ingrediënten een divers menu kunnen aanbieden zonder dat er keukenervaring nodig is van dure werknemers. 

Door onze operational excellence kunnen we veel betere marges realiseren dan andere horeca. Onze winstmarges per locatie liggen gemiddeld op 17%, waarbij de standaard in de fast-service ligt tussen 6 en 11%. Als ondernemer deel je mee in de winst en kun je dus een mooi resultaat verwachten. 

Waarom Oliver Green?

Draag bij aan een 
gezonde samenleving

Door jouw locatie te openen maak jij in een klap gezond eten toegankelijk voor een hele grote nieuwe doelgroep. Zo draag je bij aan de gezondheid van jouw stad. 

Profiteer van de bewezen
operationele efficiëntie 

Gekoppelde systemen, automatiseringen en logisitieke inrichting: overal is over nagedacht. Zo kan jij en je team op drukke momenten maximaal presteren.

Join the brand en join the 
OG community

Word onderdeel van onze community en bereik je toekomstige personeel en klanten. Met duizenden reviews en een gemiddelde score van 4.7 op UberEats is ons product goedgekeurd door de consument. 

Je bent ondernemer

Jij hebt de touwtjes in handen. Je deelt je eigen tijd in en hebt daadwerkelijk invloed op het resultaat.

Profiteer mee van onze deals

Jij onderneemt, maar je staat er niet alleen voor. Je lift mee op de deals die we hebben met leveranciers en UberEats.

Winst en groei

Oliver Green locaties zijn winstgevend. Jij deelt mee in de winst en zo krijg je bovenop je salaris een mooie vergoeding voor al je effort. 

Je profiel...

Je hebt/bent..
  • …affiniteit met gezond eten
  • …ervaring als ondernemer of manager in horeca
  • …klantgericht en wil zelf meewerken in je zaak
  • …team player 
  • …ambitie en doorzettingsvermogen

De deal

Als ondernemer bij Oliver Green ben je samen met ons eigenaar van je eigen locatie. We laten je niet aan je lot over, want we runnen het bedrijf echt samen. Wij zorgen voor de (digitale) infrastructuur, marketing en menu en jij zet gezonde voeding op de kaart in jouw community. 

We zoeken en verbouwen samen een geschikte locatie, vervolgens stomen we jou en je team klaar voor de opening. Jij bent het gezicht van de zaak, zorgt voor een goede klantervaring en stuurt het team aan. Je doet je eigen administratie, wij ondersteunen op gebied van menu ontwikkeling, marketing en branding. 

Start-up kosten / Investering*:
€30.000 – €60.000 afhankelijk van totale investering.

License fee
12% van de omzet 

Beloning
DGA salaris en winstdeling

Locatie profiel
B1 locatie – nabij kantoren en in dicht bevolkt woongebied. Voetgangersverkeer is een must – parkeren voor de deur een pré. Gemiddelde woningwaarde in de directe omgeving moet bij de top 20% van de stad liggen.

* Dit is geen entree-fee, maar op basis van de inleg verwerf je aandelen in de BV en ontvang je dividend. 

Onze samenwerking

WILDPLAK ACTIE (1)

Als ondernemer heb je behoorlijk wat ballen hoog te houden. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij hebben met onze ervaring van de afgelopen jaren voor heel wat hete vuren gestaan en zijn er om jou hierbij te ondersteunen. Van de verbouwing en opening tot het oplossen van dagelijkse issues. 

Onboarding
Om je te onboarden neem je deel aan ons trainingsprogramma van drie weken. Dit zal plaatsvinden in Amsterdam. Je leert hier alle ins-en outs voor een succesvolle start en voortgang van jouw locatie. 

Wekelijkse calls
Als je eenmaal bent opgestart bellen we wekelijks om de voortgang door te nemen, veranderingen in het menu en nieuwe marketing acties te bespreken. Jij kan alle niet-urgente vragen ook aan ons stellen

7 dagen per week support
Voor urgente problemen kun je ons tijdens openingstijden telefonisch bereiken. Niet-urgente zaken kunnen per mail worden besproken of in onze wekelijkse meeting.

 

Het proces

1. Informatie aanvraag
Laat je gegevens hieronder achter en ontvang de licentie brochure met meer inhoudelijke informatie over de werkwijze

2. Kennismakingsgesprek
Na een telefonische kennismaking en serieuze interesse vindt er een vrijblijvend gesprek op locatie plaats. 

3. Contract bespreking
We tekenen een samenwerkingsovereenkomst en richten de BV op bij de notaris. 

4. Locatie
We zoeken een geschikte locatie en verbouwen deze samen met onze aannemer. 

5. Training & opening
In drie weken stomen we je klaar om je eigen locatie te openen. Na opening krijg je op locatie nog eens drie weken support van ons start-team met ervaren medewerkers. 

Laat hier je gegevens achter voor meer informatie en contact met ons

order now

Select your nearest location to order now

oliver green - West

  • sun – thur: 9:00 AM – 20:30 
  • fri – sat:      9:00 AM – 16:00 

oliver green - zuid

  • sun – thur: 08:30 AM – 20:30 
  • fri – sat:      08:30 AM – 16:00