fbpx

Whole Foods Plant Forward

Wij geloven dat het eten van volwaardige voeding zonder geraffineerde suikers en bewerkte oliën het beste is voor onze gezondheid. We hebben drie waarden om ervoor te zorgen dat we trouw blijven aan onze missie. Echt gezond voedsel gemakkelijk toegankelijk maken. 

3

REGEL #1
HELE LEVENSMIDDELEN

Wij koken alleen met onbewerkt en voedselrijk voedsel. Wij geloven dat dicht bij de natuur blijven beter is voor onze gezondheid en het milieu.

4

REGEL #2
GEEN GERAFFINEERDE SUIKERS & OLIËN

Wij voegen geen geraffineerde suikers toe aan onze maaltijden en gebruiken alleen kokosolie en olijfolie. Wij geloven dat te veel suikers slecht zijn voor onze gezondheid en proberen een gezond evenwicht te bewaren tussen omega 3 en 6. 

OPHALEN

REGEL #3
gezondheidsvoordelen

Elk item op het menu moet ingrediënten bevatten die iets toevoegen aan onze gezondheid. Geen lege calorieën op ons menu. 

Plant forward uitgelegd

In tegenstelling tot een veganistisch of vegetarisch dieet, bevat een plantaardig dieet groenten, fruit, peulvruchten en granen, maar sluit het niet noodzakelijk alle dierlijke voedingsmiddelen uit. Wij zijn ervan overtuigd dat een plantaardig dieet een van de beste diëten voor je gezondheid kan zijn, als het goed wordt gedaan. Wij willen laten zien dat plantaardig eten gezond, duurzaam en lekker kan zijn.

Toen we Oliver Green begonnen in augustus 2019 waren we grote voorstanders van een 100% plantaardig dieet, vooral omdat we dachten dat het houden van dieren de planeet schaadde en dierlijke producten niet bijdroegen aan onze gezondheid. Naarmate we meer hebben geleerd over de gezondheid van onze planeet en van onszelf kwamen we erachter dat dit niet noodzakelijkerwijs het geval is. Wat wel verschil maakt is wat voor dierlijke producten we eten en waar je die vandaan haalt.

Industriele veeteelt is nooit goed voor de planeet en onze gezondheid, maar regeneratieve landbouw kan een goede manier zijn om voedsel te produceren zonder chemische meststoffen en kan bijdragen om onze bodem gezond te houden. Als de dieren een natuurlijk dieet krijgen, verandert ook de voedingswaarde van hun vlees, eieren en melk. Sommige dierlijke voedingsmiddelen die als ongezond worden beschouwd, kunnen eigenlijk heel gezond zijn als de dieren op de juiste manier worden gehouden en gevoed.

De afgelopen twee jaar kregen we veel vragen over het toevoegen van meer eiwitbronnen aan ons menu en dat bracht ons in een interne discussie. Wij zijn een veganistisch bedrijf, maar geloven ook sterk in een dieet van "whole food" zonder toegevoegde suikers en schadelijke oliën. Daarom kozen we ervoor om geen veganistische vleesvervangers vol kunstmatige ingrediënten toe te voegen, maar duurzaam ingekochte biologische dierlijke producten.

Ons menu bestaat nog steeds voor meer dan 90% uit veganistische maaltijden, maar bevat wel enkele dierlijke producten zoals biologische eieren, feta en Griekse yoghurt.

duurzame bevoorrading

Biologisch en duurzaam worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze betekenen niet per se hetzelfde. Duurzaamheid komt neer op efficiënt gebruik van water, land, energie en hulpbronnen en kijkt naar het terugdringen van emissies, terwijl biologische landbouw gebonden is aan strikte regels over het gebruik van kunstmest, pesticiden en genetisch gemodificeerde organismen.

Hoewel biologische landbouw ook duurzaam kan zijn, is conventionele landbouw in veel gevallen efficiënter wat betreft het gebruik van land, water, energie en hulpbronnen. Biologische landbouw zegt ook niets over het gebruik van fossiele energiebronnen en koolstofemissies.

Ons doel is een evenwicht te vinden tussen onze impact op de planeet en de kwaliteit van de ingrediënten die we gebruiken. Daarom maken we voor elk van onze ingrediënten individuele keuzes over hoe en waar we ze inkopen. Wij baseren de beslissing om biologische producten te kopen op de residuen van bestrijdingsmiddelen in het eindproduct.

Daarom kopen we bijvoorbeeld bessen en bladgroenten biologisch in. Wij proberen onze producten altijd lokaal in te kopen als dat mogelijk is en als het een duurzame optie is. Zo hebben tomaten die in Spanje in de zon zijn geteeld de voorkeur boven tomaten die in Nederland in kassen zijn geteeld, omdat de uitstoot van het transport minder is dan de uitstoot van de kasproductie. Bij vlees en dierlijke producten kiezen we altijd voor biologisch en beter leven. 

bestel nu

Selecteer uw dichtstbijzijnde locatie om nu te bestellen

oliver green kinkerstraat

  • zon - donderdag: 09:00 AM - 09:00 PM
  • vr - za: 09:00 AM - 04:00 PM

oliver green weesperzijde

  • zon - donderdag: 09:00 AM - 09:00 PM
  • vr - za: 09:00 AM - 04:00 PM