Een gezond cafe opgezet door echte food lovers die geven om smaak, gezondheid en onze aarde. 

missie

Onze missie is om gezond eten toegankelijk en lekker te maken, terwijl we ons bewust zijn van de impact die we hebben op de planeet. We doen dat door innovatieve recepten te maken met plantaardige ingrediënten en onze passie voor eten te delen. Op deze manier hopen we Amsterdammers te inspireren om bewust beslissingen te nemen.

food ethos

Wij geloven dat het eten van volledig plantaardig voedsel zonder geraffineerde suikers en oliën het beste is voor ons lichaam en de planeet. Dit is ook terug te zien in onze keuken.

onze locaties

Je kunt OG locaties herkennen voor de energie, urban vibe en goede afspeellijsten. We houden het graag overzichtelijk en dat geldt ook voor de inrichting van de stores: minimalistisch. In onze winkels draait alles om transparantie. We willen dat onze gasten weten waar hun eten vandaan komt en hoe we het bereiden.

ons verhaal

"Tijdens de zoektocht naar plekken in Amsterdam die lekker en gezond eten aanbieden, merkten we dat het moeilijk was om te vinden wat we zochten. We zijn Oliver Green begonnen met een missie om bij te dragen aan een gezondere samenleving en een ontsnapping te bieden aan het drukke stadsleven. "

onze oprichters

Onze oprichters Stefan & Merel: Geobsedeerd met eten en ervan overtuigd dat gezond eten toegankelijk en lekker moet zijn, terwijl we ons bewust zijn van de impact die we hebben op de planeet.

stefan

Stefan is zich altijd al bewust gezonde voeding in combinatie met sporten. Hij houdt van nieuwe experimenten, net als het veganistische dieet. Uitzoeken of hij na zware trainingen net zo goed zou kunnen herstellen als met een niet-veganistisch dieet. Het experiment resulteerde in een verandering van 180 graden van zijn dieet en zo begon hij meer te leren over de plantaardige keuken. Met zijn achtergrond als chef-kok in een grillrestaurant (yep) en de constante zoektocht naar nieuwe dingen vond hij manieren om plantaardig eten zo lekker te maken dat je vergeet wat je misschien mist. Oliver Green zou voor hem deel moeten uitmaken van de dagelijkse gezondheidsgewoonte van iedereen in de buurt.

merel

Merel heeft altijd veel groenten, salades en fruit gegeten, dus de overstap naar een veganistisch dieet was niet zo moeilijk. Ze staat altijd klaar voor uitdagingen. 30 dagen selderijsap drinken, 10 dagen koffie overslaan, gezonde hacks in haar leven opnemen, dat is iets dat ze graag doet en deelt met haar publiek. "Uiteindelijk zouden we allemaal beter af zijn als we meer planten eten, maar het feit is dat we verwend worden met bewerkte voedingsmiddelen waardoor we vergeten waar ons voedsel vandaan komt. Met Oliver Green wil ik de stadsbewoners opnieuw verbinden en laten genieten van de rijke voedingsstoffen, smaken en effecten van voedingsmiddelen die de natuur te bieden heeft. " Voor Merel is Oliver Green een plek om energie op te doen met lekker eten en goede vibes vanaf het moment dat je binnenkomt

Pick your location

Weesperzijde

Kinkerstraat